V první řadě si připravíme náplň. Všechny přísady smícháme dohromady, dostaneme libě vonící kašovitou hmotu.
Pak uvaříme omáčku. Smícháme mléko se smetanou, v tom rozkvedláme žloutky, přidáme kakao, cukr, mouku, rozlámanou čokoládu a zvolna přivedeme k varu. Chvilku povaříme, za stálého míchání a přilijeme rum.
Připravíme palačinky ušleháním všech surovin a usmažíme na pánvičce. Šikovní jich mají 12, já pouze 9.
Hotové potřeme připravenou náplní a přeložíme napůl. Poléváme vlažnou omáčkou a zdobíme šlehačkou.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě