Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí – nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za stálého míchání mírně vařte do zhoustnutí (asi 10 minut). Potom přimíchejte máslo, med, vanilkový cukr a vlašské ořechy. Vařte, až se hmota přestane chytat dna, což trvá asi 10 minut. Rychle naplňte do nízké, olejem vymaštěné formy. Když hmota z části ztuhne, pokrájejte ji na kostky nožem namočeným ve studené vodě.
Z uvedeného množství vyrobíte 30 kusů.
Tip: Hmotu můžete dávat lžičkou do košíčků, jde to mnohem snadněji.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety