Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí – nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za stálého míchání mírně vařte do zhoustnutí (asi 10 minut). Potom přimíchejte máslo, med, vanilkový cukr a vlašské ořechy. Vařte, až se hmota přestane chytat dna, což trvá asi 10 minut. Rychle naplňte do nízké, olejem vymaštěné formy. Když hmota z části ztuhne, pokrájejte ji na kostky nožem namočeným ve studené vodě.
Z uvedeného množství vyrobíte 30 kusů.
Tip: Hmotu můžete dávat lžičkou do košíčků, jde to mnohem snadněji.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou