Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí – nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za stálého míchání mírně vařte do zhoustnutí (asi 10 minut). Potom přimíchejte máslo, med, vanilkový cukr a vlašské ořechy. Vařte, až se hmota přestane chytat dna, což trvá asi 10 minut. Rychle naplňte do nízké, olejem vymaštěné formy. Když hmota z části ztuhne, pokrájejte ji na kostky nožem namočeným ve studené vodě.
Z uvedeného množství vyrobíte 30 kusů.
Tip: Hmotu můžete dávat lžičkou do košíčků, jde to mnohem snadněji.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou