Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí – nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za stálého míchání mírně vařte do zhoustnutí (asi 10 minut). Potom přimíchejte máslo, med, vanilkový cukr a vlašské ořechy. Vařte, až se hmota přestane chytat dna, což trvá asi 10 minut. Rychle naplňte do nízké, olejem vymaštěné formy. Když hmota z části ztuhne, pokrájejte ji na kostky nožem namočeným ve studené vodě.
Z uvedeného množství vyrobíte 30 kusů.
Tip: Hmotu můžete dávat lžičkou do košíčků, jde to mnohem snadněji.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny