Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme 2 vejce, kukuřici a strouhanky tolik, abychom dostali masu, ze které se budou dobře formovat navlhčenou rukou placičky.
Smažíme na rozpáleném tuku z obou stran.
Podáváme s bramborovou kaší a banánem, který jsme podélně rozkrojili a opekli dohněda na oleji z obou stran.
Recept pochází z Paraguajské kuchařky, odzkoušený, rychlý, z dostupných surovin a jedlý. V originálu je banán, ale klidně se toto jídlo obejde i bez něj.
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka