Bori-bori – kukuřičné karbanátky

2.75

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 100
      g strouhanka přibližně
    • pepř mletý
    • pálivá paprika mletá
    • 300
      g kukuřičné lupínky
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • 2
      ks banány

Postup přípravy receptu

  • Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme 2 vejce, kukuřici a strouhanky tolik, abychom dostali masu, ze které se budou dobře formovat navlhčenou rukou placičky.
  • Smažíme na rozpáleném tuku z obou stran.
  • Podáváme s bramborovou kaší a banánem, který jsme podélně rozkrojili a opekli dohněda na oleji z obou stran.
  • Recept pochází z Paraguajské kuchařky, odzkoušený, rychlý, z dostupných surovin a jedlý. V originálu je banán, ale klidně se toto jídlo obejde i bez něj.
Zařazení: Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: