Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme 2 vejce, kukuřici a strouhanky tolik, abychom dostali masu, ze které se budou dobře formovat navlhčenou rukou placičky.
Smažíme na rozpáleném tuku z obou stran.
Podáváme s bramborovou kaší a banánem, který jsme podélně rozkrojili a opekli dohněda na oleji z obou stran.
Recept pochází z Paraguajské kuchařky, odzkoušený, rychlý, z dostupných surovin a jedlý. V originálu je banán, ale klidně se toto jídlo obejde i bez něj.
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny