Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme 2 vejce, kukuřici a strouhanky tolik, abychom dostali masu, ze které se budou dobře formovat navlhčenou rukou placičky.
Smažíme na rozpáleném tuku z obou stran.
Podáváme s bramborovou kaší a banánem, který jsme podélně rozkrojili a opekli dohněda na oleji z obou stran.
Recept pochází z Paraguajské kuchařky, odzkoušený, rychlý, z dostupných surovin a jedlý. V originálu je banán, ale klidně se toto jídlo obejde i bez něj.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví