1. varianta: Hovězí maso vaříme se zeleninou, bobkovým listem a kořením. Později přidáme vepřové (obojí vcelku).
Řepu umyjeme a doměkka uvaříme v papiňáku. Teplou oloupeme, vývar uschováme.
Do přecezeného masového vývaru dáme vařit nakrájené zelí. Řepu postrouháme, osmažíme na oleji. Přidáme spolu s protlakem do polévky. Můžeme přidat i kostičky brambor. Vrátíme nakrájené maso. Přidáme trochu jíšky, ocet.
Ozdobíme smetanou.
2. varianta: Maso vaříme v osolené vodě, nastrouhanou zeleninu restujeme s cibulí na oleji, zaprášíme, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Pak přidáme řepu a maso.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou