1. varianta: Hovězí maso vaříme se zeleninou, bobkovým listem a kořením. Později přidáme vepřové (obojí vcelku).
Řepu umyjeme a doměkka uvaříme v papiňáku. Teplou oloupeme, vývar uschováme.
Do přecezeného masového vývaru dáme vařit nakrájené zelí. Řepu postrouháme, osmažíme na oleji. Přidáme spolu s protlakem do polévky. Můžeme přidat i kostičky brambor. Vrátíme nakrájené maso. Přidáme trochu jíšky, ocet.
Ozdobíme smetanou.
2. varianta: Maso vaříme v osolené vodě, nastrouhanou zeleninu restujeme s cibulí na oleji, zaprášíme, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Pak přidáme řepu a maso.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem