1. varianta: Hovězí maso vaříme se zeleninou, bobkovým listem a kořením. Později přidáme vepřové (obojí vcelku).
Řepu umyjeme a doměkka uvaříme v papiňáku. Teplou oloupeme, vývar uschováme.
Do přecezeného masového vývaru dáme vařit nakrájené zelí. Řepu postrouháme, osmažíme na oleji. Přidáme spolu s protlakem do polévky. Můžeme přidat i kostičky brambor. Vrátíme nakrájené maso. Přidáme trochu jíšky, ocet.
Ozdobíme smetanou.
2. varianta: Maso vaříme v osolené vodě, nastrouhanou zeleninu restujeme s cibulí na oleji, zaprášíme, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Pak přidáme řepu a maso.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky