Boršč

3.57

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • celer
    • mrkev
    • petržel
    • pepř mletý
    • 400
      g hovězí maso
    • bobkový list
    • nové koření
    • 500
      g červená řepa
    • 400
      g vepřová plec
    • 500
      g hlávkové zelí
    • rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • 1. varianta: Hovězí maso vaříme se zeleninou, bobkovým listem a kořením. Později přidáme vepřové (obojí vcelku).
  • Řepu umyjeme a doměkka uvaříme v papiňáku. Teplou oloupeme, vývar uschováme.
  • Do přecezeného masového vývaru dáme vařit nakrájené zelí. Řepu postrouháme, osmažíme na oleji. Přidáme spolu s protlakem do polévky. Můžeme přidat i kostičky brambor. Vrátíme nakrájené maso. Přidáme trochu jíšky, ocet.
  • Ozdobíme smetanou.
  • 2. varianta: Maso vaříme v osolené vodě, nastrouhanou zeleninu restujeme s cibulí na oleji, zaprášíme, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Pak přidáme řepu a maso.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: