1. varianta: Hovězí maso vaříme se zeleninou, bobkovým listem a kořením. Později přidáme vepřové (obojí vcelku).
Řepu umyjeme a doměkka uvaříme v papiňáku. Teplou oloupeme, vývar uschováme.
Do přecezeného masového vývaru dáme vařit nakrájené zelí. Řepu postrouháme, osmažíme na oleji. Přidáme spolu s protlakem do polévky. Můžeme přidat i kostičky brambor. Vrátíme nakrájené maso. Přidáme trochu jíšky, ocet.
Ozdobíme smetanou.
2. varianta: Maso vaříme v osolené vodě, nastrouhanou zeleninu restujeme s cibulí na oleji, zaprášíme, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Pak přidáme řepu a maso.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů