Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, brambory a cibuli. Zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě, přidejte rajčatový protlak a vařte, až zelenina i maso bude měkké. Pak přidejte řepu pokrájenou na kostičky či proužky, masox a bobkový list. Vařte asi 5 minut a dochuťte. Pak ještě nechte přejít varem. Před podáváním ozdobte každý talíř s borščem kysanou smetanou.
Masox nahrazuji polévkovým kořením či kořenící směsí bez glutamanu sodného. Je to zdravější a boršč mohu dát v klidu i dětem. Už dlouho mě takhle manžel nepochválil. Zelí mi nedělá dobře a takhle je to přímo borščový sen.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě