Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, brambory a cibuli. Zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě, přidejte rajčatový protlak a vařte, až zelenina i maso bude měkké. Pak přidejte řepu pokrájenou na kostičky či proužky, masox a bobkový list. Vařte asi 5 minut a dochuťte. Pak ještě nechte přejít varem. Před podáváním ozdobte každý talíř s borščem kysanou smetanou.
Masox nahrazuji polévkovým kořením či kořenící směsí bez glutamanu sodného. Je to zdravější a boršč mohu dát v klidu i dětem. Už dlouho mě takhle manžel nepochválil. Zelí mi nedělá dobře a takhle je to přímo borščový sen.
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused