Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, brambory a cibuli. Zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě, přidejte rajčatový protlak a vařte, až zelenina i maso bude měkké. Pak přidejte řepu pokrájenou na kostičky či proužky, masox a bobkový list. Vařte asi 5 minut a dochuťte. Pak ještě nechte přejít varem. Před podáváním ozdobte každý talíř s borščem kysanou smetanou.
Masox nahrazuji polévkovým kořením či kořenící směsí bez glutamanu sodného. Je to zdravější a boršč mohu dát v klidu i dětem. Už dlouho mě takhle manžel nepochválil. Zelí mi nedělá dobře a takhle je to přímo borščový sen.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka