Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme červenou řepu. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu, trvá to cca 15 minut.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku.
Opět chvíli mícháme, přidáme mletou červenou papriku a přilijeme půl litru vody.
Vaříme do změknutí kořenové zeleniny. Poté přidáme uvařenou červenou řepu a vaříme dál.
Přidáme osmahnutou cibuli. Na plátky nakrájený česnek a rajský protlak. Necháme převařit, přidáme dostatek vody a ještě jednou nechat vzkypět. Můžeme přidat nakonec i petrželku.
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí