Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme červenou řepu. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu, trvá to cca 15 minut.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku.
Opět chvíli mícháme, přidáme mletou červenou papriku a přilijeme půl litru vody.
Vaříme do změknutí kořenové zeleniny. Poté přidáme uvařenou červenou řepu a vaříme dál.
Přidáme osmahnutou cibuli. Na plátky nakrájený česnek a rajský protlak. Necháme převařit, přidáme dostatek vody a ještě jednou nechat vzkypět. Můžeme přidat nakonec i petrželku.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké