Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme červenou řepu. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu, trvá to cca 15 minut.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku.
Opět chvíli mícháme, přidáme mletou červenou papriku a přilijeme půl litru vody.
Vaříme do změknutí kořenové zeleniny. Poté přidáme uvařenou červenou řepu a vaříme dál.
Přidáme osmahnutou cibuli. Na plátky nakrájený česnek a rajský protlak. Necháme převařit, přidáme dostatek vody a ještě jednou nechat vzkypět. Můžeme přidat nakonec i petrželku.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem