Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené zelí, necháme částečně povařit s masem, potom přidáme kořenovou zeleninu, necháme povařit do změknutí.
Potom přidáme trochu mléka, šlehačku, krátce povaříme, zahustíme hladkou moukou do požadované hustoty a znovu krátce povaříme.
Nakonec přidáme najemno nastrouhanou červenou řepu a opět krátce povaříme.Pokud budeme polévku s řepou vařit dlouho, řepa zhnědne. Ochutíme octem, který nejprve předehřejeme a pomalu ho vléváme do polévky, aby se nám nesrazila.
Osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou a přidáme pokrájenou klobásu s česnekem. Zalijeme horkou vodou, přidáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát