Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené zelí, necháme částečně povařit s masem, potom přidáme kořenovou zeleninu, necháme povařit do změknutí.
Potom přidáme trochu mléka, šlehačku, krátce povaříme, zahustíme hladkou moukou do požadované hustoty a znovu krátce povaříme.
Nakonec přidáme najemno nastrouhanou červenou řepu a opět krátce povaříme.Pokud budeme polévku s řepou vařit dlouho, řepa zhnědne. Ochutíme octem, který nejprve předehřejeme a pomalu ho vléváme do polévky, aby se nám nesrazila.
Osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou a přidáme pokrájenou klobásu s česnekem. Zalijeme horkou vodou, přidáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé