Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené zelí, necháme částečně povařit s masem, potom přidáme kořenovou zeleninu, necháme povařit do změknutí.
Potom přidáme trochu mléka, šlehačku, krátce povaříme, zahustíme hladkou moukou do požadované hustoty a znovu krátce povaříme.
Nakonec přidáme najemno nastrouhanou červenou řepu a opět krátce povaříme.Pokud budeme polévku s řepou vařit dlouho, řepa zhnědne. Ochutíme octem, který nejprve předehřejeme a pomalu ho vléváme do polévky, aby se nám nesrazila.
Osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou a přidáme pokrájenou klobásu s česnekem. Zalijeme horkou vodou, přidáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč