Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené zelí, necháme částečně povařit s masem, potom přidáme kořenovou zeleninu, necháme povařit do změknutí.
Potom přidáme trochu mléka, šlehačku, krátce povaříme, zahustíme hladkou moukou do požadované hustoty a znovu krátce povaříme.
Nakonec přidáme najemno nastrouhanou červenou řepu a opět krátce povaříme.Pokud budeme polévku s řepou vařit dlouho, řepa zhnědne. Ochutíme octem, který nejprve předehřejeme a pomalu ho vléváme do polévky, aby se nám nesrazila.
Osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou a přidáme pokrájenou klobásu s česnekem. Zalijeme horkou vodou, přidáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka