Boršč podle mojí mámy

3.67

hodnoceno: 6
Příprava: 90 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      hrst hladká mouka
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 0,5
      kg hovězí maso nakrájet na kostky
    • 2
      ks červená řepa
    • 0,5
      kg vepřová plec nakrájet na kostky
    • 1
      kg hlávkové zelí
    • 0,5
      kg kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na kostky, osolíme a dáme vařit.
  • Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené zelí, necháme částečně povařit s masem, potom přidáme kořenovou zeleninu, necháme povařit do změknutí.
  • Potom přidáme trochu mléka, šlehačku, krátce povaříme, zahustíme hladkou moukou do požadované hustoty a znovu krátce povaříme.
  • Nakonec přidáme najemno nastrouhanou červenou řepu a opět krátce povaříme.Pokud budeme polévku s řepou vařit dlouho, řepa zhnědne. Ochutíme octem, který nejprve předehřejeme a pomalu ho vléváme do polévky, aby se nám nesrazila.
  • Dobrou chuť.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: