Okořeníme stehýnka grilovacím kořením, dáme zprudka opéci, dochutíme pepřem, solí a tymiánem. Pak podlijeme (vodou, vývarem nebo masoxem) a asi po 10 minutách vsypeme borůvky. Už nepodléváme a dodusíme. Občas polijeme šťávičkou a dvakrát stehýnka obrátíme. Ale POZOR – děsně to prská. Pak dle chuti doladíme (například jemným kečupem).
Přílohu jsem nedělala. Snědlo se to, jak kdo chtěl, někdo s bagetou, chlebem atd.
Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme.
V průběhu pečení podléváme bílým vínem.
Ke konci pečení…
více o Labužníkova kuřecí stehna
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE