Okořeníme stehýnka grilovacím kořením, dáme zprudka opéci, dochutíme pepřem, solí a tymiánem. Pak podlijeme (vodou, vývarem nebo masoxem) a asi po 10 minutách vsypeme borůvky. Už nepodléváme a dodusíme. Občas polijeme šťávičkou a dvakrát stehýnka obrátíme. Ale POZOR – děsně to prská. Pak dle chuti doladíme (například jemným kečupem).
Přílohu jsem nedělala. Snědlo se to, jak kdo chtěl, někdo s bagetou, chlebem atd.
Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme.
V průběhu pečení podléváme bílým vínem.
Ke konci pečení…
více o Labužníkova kuřecí stehna
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé