Borůvkové knedlíky

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 300
      g borůvky čerstvé
    • 6
      lžíce cukr krupice
  • Kynuté těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 220
      ml mléko vlažné
    • 0,5
      lžička cukr do kvásku
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Na ozdobení
    • 100
      g perník na strouhání tvrdý
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

  • Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Přikryjeme ho a necháme na teplém místě kynout cca 30 - 40 minut (podle teploty v místnosti), že je vykynuté poznáte tak, že je kypré, lesklé, pružné a uděláte-li do něj důlek, zvolna se bude vyplňovat.
  • Těsto rozdělíme na stejné dílky, rozválíme na pomoučeném vále na kulaté placičky. Na střed každé dáme lžíci borůvek a asi půl lžičky cukru, dobře zabalíme a nechame kynout.
  • V dostatečně velkém hrci vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut. Uvařené knedlíky ihned po vyjmutí z vody propíchněte špejlí nebo vidličkou, aby mohla vyprchat pára a nesrazily se.
  • Knedlíky podávejte hojně posypané cukrem, perníkem a přelité rozpuštěným máslem.
Zařazení: Pokrmy Sladké Česko

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: