Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Přikryjeme ho a necháme na teplém místě kynout cca 30 - 40 minut (podle teploty v místnosti), že je vykynuté poznáte tak, že je kypré, lesklé, pružné a uděláte-li do něj důlek, zvolna se bude vyplňovat.
Těsto rozdělíme na stejné dílky, rozválíme na pomoučeném vále na kulaté placičky. Na střed každé dáme lžíci borůvek a asi půl lžičky cukru, dobře zabalíme a nechame kynout.
V dostatečně velkém hrci vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut. Uvařené knedlíky ihned po vyjmutí z vody propíchněte špejlí nebo vidličkou, aby mohla vyprchat pára a nesrazily se.
Knedlíky podávejte hojně posypané cukrem, perníkem a přelité rozpuštěným máslem.
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem