Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Přikryjeme ho a necháme na teplém místě kynout cca 30 - 40 minut (podle teploty v místnosti), že je vykynuté poznáte tak, že je kypré, lesklé, pružné a uděláte-li do něj důlek, zvolna se bude vyplňovat.
Těsto rozdělíme na stejné dílky, rozválíme na pomoučeném vále na kulaté placičky. Na střed každé dáme lžíci borůvek a asi půl lžičky cukru, dobře zabalíme a nechame kynout.
V dostatečně velkém hrci vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut. Uvařené knedlíky ihned po vyjmutí z vody propíchněte špejlí nebo vidličkou, aby mohla vyprchat pára a nesrazily se.
Knedlíky podávejte hojně posypané cukrem, perníkem a přelité rozpuštěným máslem.
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem