4
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z… více o Borůvkové řezy
V mléce rozkvedláme žloutky, cukr, sůl a za stálého míchání přidáme mouku. Poté přidáme tuhý sníh z bílků s borůvkami.… více o Borůvkové lívance
Borůvky promícháme se 2 lžícemi mouky. Máslo vymícháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mléko, vanilkový cukr a… více o Muffinky borůvkové
V lednu má člověk sice chuť zalézt za kamna a dát si něco pořádně hutného, pokud ale toužíte… Celý článek
Nebaví vás už diety, kvůli kterým se hlady trápíte, a jakmile s nimi přestanete, kila jsou… Celý článek
Vyrobit domácí těstoviny není tak složité. V podání Američanky Lindy Miller Nicholson alias … Celý článek
Kromě palačinek a lívanců patří mezi nejžádanější sladké snídaně i vafle. Aby se vám takové… Celý článek
Vršek toustového chleba odkrojíme a dáme stranou - nevyhazujeme! Vydlabeme co nejvíce chleba a polovinu střídky dáme… více o Nadívaný toust
Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný… více o Smažený sýr bez smažení
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a poté podélně rozkrájíme na půlky. Žloutky vyjmeme, rozmačkáme a… více o Vejce plněná Nivou
Klobásky hodně propícháme vidličkou, vložíme do hrnce, zalejeme vínem a vaříme tak dlouho, až se víno vypaří.… více o Klobáskové pošušňání
Smícháme mléko s cappuccinovým práškem a zahřejeme, přidáme 4 lžíce vařené kávy a 1 lžíci rumu, necháme vychladit. Pak… více o Zmrzlina Tiramisu
Máslo a tavený sýr utřeme do pěny. Rozdrobíme nebo nastrouháme nivu, přidáme společně s nasekanou cibulí (pórkem),… více o Pomazánka s ředkvičkami
Z mouky, moučkového cukru, mletých lískových oříšků, másla a vajíčka vypracujeme těsto. Necháme ho asi hodinu odpočinou… více o Jablečný koláč z oříškového těsta
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též… více o Topinky se srbskou směsí
Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme… více o „Hned" jablečný (hruškový) koláč
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do… více o Pekingská kachna dle Robina
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sojovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody… více o Čína se sójovým masem a kedlubnou
1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou… více o Pečený bramborák se zelím a uzeným