Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Přikryjeme ho a necháme na teplém místě kynout cca 30 - 40 minut (podle teploty v místnosti), že je vykynuté poznáte tak, že je kypré, lesklé, pružné a uděláte-li do něj důlek, zvolna se bude vyplňovat.
Těsto rozdělíme na stejné dílky, rozválíme na pomoučeném vále na kulaté placičky. Na střed každé dáme lžíci borůvek a asi půl lžičky cukru, dobře zabalíme a nechame kynout.
V dostatečně velkém hrci vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut. Uvařené knedlíky ihned po vyjmutí z vody propíchněte špejlí nebo vidličkou, aby mohla vyprchat pára a nesrazily se.
Knedlíky podávejte hojně posypané cukrem, perníkem a přelité rozpuštěným máslem.
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou