Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a upečeme na 180 stupňů cca 15–20 minut.
Scedíme kompot (nebo dva malé) a šťávou pokapeme vychladlý piškot.
Natřeme lehce džemem (dávám kyselejší) a na to dáme scezené borůvky.
Natřeme krémem, pak šlehačkovou vrstvou a posypeme nastrouhanou čokoládou (ledové kaštany).
Krém: V mléce uvaříme vanilkový pudink s cukrem. Do vychladlého vmícháme zakysané smetany, do kterých přidáme vanilkový cukr (přidávám i kapku rumu) a vyšleháme.
Na krém z pudinku natřeme ušlehané šlehačky v prášku se ztužovačem (dle návodu).
Jelikož jsem měla zbytek mražených borůvek, tak jsem je nanesla na pudinkovou vrstvu a pak jsem dala ušlehané šlehačky. Výborné je to i s jahodami.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku