Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a upečeme na 180 stupňů cca 15–20 minut.
Scedíme kompot (nebo dva malé) a šťávou pokapeme vychladlý piškot.
Natřeme lehce džemem (dávám kyselejší) a na to dáme scezené borůvky.
Natřeme krémem, pak šlehačkovou vrstvou a posypeme nastrouhanou čokoládou (ledové kaštany).
Krém: V mléce uvaříme vanilkový pudink s cukrem. Do vychladlého vmícháme zakysané smetany, do kterých přidáme vanilkový cukr (přidávám i kapku rumu) a vyšleháme.
Na krém z pudinku natřeme ušlehané šlehačky v prášku se ztužovačem (dle návodu).
Jelikož jsem měla zbytek mražených borůvek, tak jsem je nanesla na pudinkovou vrstvu a pak jsem dala ušlehané šlehačky. Výborné je to i s jahodami.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina