Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a upečeme na 180 stupňů cca 15–20 minut.
Scedíme kompot (nebo dva malé) a šťávou pokapeme vychladlý piškot.
Natřeme lehce džemem (dávám kyselejší) a na to dáme scezené borůvky.
Natřeme krémem, pak šlehačkovou vrstvou a posypeme nastrouhanou čokoládou (ledové kaštany).
Krém: V mléce uvaříme vanilkový pudink s cukrem. Do vychladlého vmícháme zakysané smetany, do kterých přidáme vanilkový cukr (přidávám i kapku rumu) a vyšleháme.
Na krém z pudinku natřeme ušlehané šlehačky v prášku se ztužovačem (dle návodu).
Jelikož jsem měla zbytek mražených borůvek, tak jsem je nanesla na pudinkovou vrstvu a pak jsem dala ušlehané šlehačky. Výborné je to i s jahodami.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka