Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a upečeme na 180 stupňů cca 15–20 minut.
Scedíme kompot (nebo dva malé) a šťávou pokapeme vychladlý piškot.
Natřeme lehce džemem (dávám kyselejší) a na to dáme scezené borůvky.
Natřeme krémem, pak šlehačkovou vrstvou a posypeme nastrouhanou čokoládou (ledové kaštany).
Krém: V mléce uvaříme vanilkový pudink s cukrem. Do vychladlého vmícháme zakysané smetany, do kterých přidáme vanilkový cukr (přidávám i kapku rumu) a vyšleháme.
Na krém z pudinku natřeme ušlehané šlehačky v prášku se ztužovačem (dle návodu).
Jelikož jsem měla zbytek mražených borůvek, tak jsem je nanesla na pudinkovou vrstvu a pak jsem dala ušlehané šlehačky. Výborné je to i s jahodami.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy