Uděláme kvásek z cukru, droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních surovin. Necháme v teple kynout. Celozrnná mouka je těžká a kyne hůře než bílá. Vyválíme tence na plech a posypeme hustě borůvkami a posypkou. Posypku připravíme z másla, cukru a mouky mnutím mezi prsty. Až se vytvoří hrudky, tak ji nadrobíme na koláč. Koláč pečeme na 100 °C asi půl hodiny.
Babiččin recept jsem trošku upravila do zdravější varianty. Lze samozřejmě použít bílou mouku i bílý cukr.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová