Uděláme kvásek z cukru, droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních surovin. Necháme v teple kynout. Celozrnná mouka je těžká a kyne hůře než bílá. Vyválíme tence na plech a posypeme hustě borůvkami a posypkou. Posypku připravíme z másla, cukru a mouky mnutím mezi prsty. Až se vytvoří hrudky, tak ji nadrobíme na koláč. Koláč pečeme na 100 °C asi půl hodiny.
Babiččin recept jsem trošku upravila do zdravější varianty. Lze samozřejmě použít bílou mouku i bílý cukr.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka