Uděláme kvásek z cukru, droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních surovin. Necháme v teple kynout. Celozrnná mouka je těžká a kyne hůře než bílá. Vyválíme tence na plech a posypeme hustě borůvkami a posypkou. Posypku připravíme z másla, cukru a mouky mnutím mezi prsty. Až se vytvoří hrudky, tak ji nadrobíme na koláč. Koláč pečeme na 100 °C asi půl hodiny.
Babiččin recept jsem trošku upravila do zdravější varianty. Lze samozřejmě použít bílou mouku i bílý cukr.
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky