Z přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, rozdělíme ho na 3 bochánky a vložíme na cca 20 minut do mrazáku (aby šlo strouhat).
Mezitím připravíme tvarohovou náplň. Vyšleháme 3 bílky dotuha. V jiné misce smícháme tvaroh se zakys. smetanou, cukrem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Díky sněhu je po upečení tvaroh krásně načechraný. Formu vymažeme máslem nebo jiným tukem, nahrubo nastrouháme dva bochánky těsta, natřeme na něj tvarohovou náplň, na náplň nastrouháme zbytek těsta, nasypeme borůvky, můžeme je lehce okořenit mletou skořicí, případně pocukrovat a navrch zasypeme drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C 40-50 minut, ke konci teplotu mírně snížíme.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)