Z přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, rozdělíme ho na 3 bochánky a vložíme na cca 20 minut do mrazáku (aby šlo strouhat).
Mezitím připravíme tvarohovou náplň. Vyšleháme 3 bílky dotuha. V jiné misce smícháme tvaroh se zakys. smetanou, cukrem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Díky sněhu je po upečení tvaroh krásně načechraný. Formu vymažeme máslem nebo jiným tukem, nahrubo nastrouháme dva bochánky těsta, natřeme na něj tvarohovou náplň, na náplň nastrouháme zbytek těsta, nasypeme borůvky, můžeme je lehce okořenit mletou skořicí, případně pocukrovat a navrch zasypeme drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C 40-50 minut, ke konci teplotu mírně snížíme.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě