Z přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, rozdělíme ho na 3 bochánky a vložíme na cca 20 minut do mrazáku (aby šlo strouhat).
Mezitím připravíme tvarohovou náplň. Vyšleháme 3 bílky dotuha. V jiné misce smícháme tvaroh se zakys. smetanou, cukrem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Díky sněhu je po upečení tvaroh krásně načechraný. Formu vymažeme máslem nebo jiným tukem, nahrubo nastrouháme dva bochánky těsta, natřeme na něj tvarohovou náplň, na náplň nastrouháme zbytek těsta, nasypeme borůvky, můžeme je lehce okořenit mletou skořicí, případně pocukrovat a navrch zasypeme drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C 40-50 minut, ke konci teplotu mírně snížíme.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka