Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4 l sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny stát, aby se pustila šťáva. Pak zalijeme 1 l červeného vína a 1 l vodky. Během jednoho dne občas promícháme a pak necháme stát v chladu 6 týdnů (stačí ale i 4 týdny). Slijeme přes sítko a máme hotový likér, který plníme do lahví.
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette