Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4 l sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny stát, aby se pustila šťáva. Pak zalijeme 1 l červeného vína a 1 l vodky. Během jednoho dne občas promícháme a pak necháme stát v chladu 6 týdnů (stačí ale i 4 týdny). Slijeme přes sítko a máme hotový likér, který plníme do lahví.
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky