Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a přebytečnou vodu slijeme. Brambory přelijeme horkým mlékem, vmícháme mouku, jemně krájené houby nebo salám, sůl, majoránku, kmín, osmaženou cibuli a prolisovaný česnek. Na pánvi rozpálíme tuk a sběračkou lijeme těsto.
Tvarujeme do tenkých placiček, které pečeme prudce po obou stranách dozlatova.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance