Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a přebytečnou vodu slijeme. Brambory přelijeme horkým mlékem, vmícháme mouku, jemně krájené houby nebo salám, sůl, majoránku, kmín, osmaženou cibuli a prolisovaný česnek. Na pánvi rozpálíme tuk a sběračkou lijeme těsto.
Tvarujeme do tenkých placiček, které pečeme prudce po obou stranách dozlatova.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy