Do mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva, nakrájený tuk, kakao, moučkový cukr a mléko. Zpracujeme v těsto. Polovinu těsta nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem (30x40). Z bílků ušleháme sníh a za stálého šlehání přisypáváme cukr a nakonec zlehka vmícháme kokos. Náplň rozetřeme na nastrouhané těsto.
Druhou půlku těsta nastrouháme na kokosovou náplň a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C, cca 25–30 minut. Necháme vychladnout.
Krém: ze surovin kromě másla uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a po lžících přidáme kaši a vyšleháme v krém, který natřeme na moučník a postříkáme polevou.
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)