Boží penne rigate

3.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Připravíme
    • cibule
    • cuketa malou
    • brokolice
    • zeleninový vývar
    • penne rigate
  • Na omáčku
    • 1
      špetka sůl
    • rajčata malá nebo 2–3 lžíce rajského protlaku
    • 2
      ks vejce
    • kečup - jemný případně
    • sýr mozzarella, chedar, niva, gorgonzola, může být i směs
    • kuřecí maso
    • měkký sýr cottage, mascarpone, ricotta

Postup přípravy receptu

  • Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a nasekáme cibuli. K tomu přidáme nahrubo nakrájená rajčata. Kuřecí maso (prsa, ale mohou být i stehenní řízky), pokrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, promícháme a osmahneme. Můžeme použít i drůbeží salám.
  • K masu přidáme cibuli, dvě minutky ji za stálého míchání necháme zesklovatět, přidáme cuketu, mícháme další minutu, nakonec do směsi nasypeme i brokolici a mícháme ještě další dvě minuty. Je-li směs suchá, přidáme trochu zeleninového vývaru a pět minut ji podusíme. Když nám zelenina změkne, přidáme nasekaná rajčata, hrst zelených bylinek (bazalku, oregano nebo jiné) a směs promícháme.
  • Omáčka: Ze dvou vajec oddělíme žloutky od bílků (žloutky později přidáme do omáčky, z bílků ušleháme tuhý sníh). Ušlehané bílky opatrně promícháme se sýry.
  • Směs penne promícháme v zapékací misce s omáčkou tak, aby se těstoviny dobře obalily. Posypeme nastrouhaným sýrem, přikryjeme víkem a dáme zapéct na cca 20–25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: