sýr
mozzarella, chedar, niva, gorgonzola, může být i směs
kuřecí maso
měkký sýr
cottage, mascarpone, ricotta
Postup přípravy receptu
Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a nasekáme cibuli. K tomu přidáme nahrubo nakrájená rajčata. Kuřecí maso (prsa, ale mohou být i stehenní řízky), pokrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, promícháme a osmahneme. Můžeme použít i drůbeží salám.
K masu přidáme cibuli, dvě minutky ji za stálého míchání necháme zesklovatět, přidáme cuketu, mícháme další minutu, nakonec do směsi nasypeme i brokolici a mícháme ještě další dvě minuty. Je-li směs suchá, přidáme trochu zeleninového vývaru a pět minut ji podusíme. Když nám zelenina změkne, přidáme nasekaná rajčata, hrst zelených bylinek (bazalku, oregano nebo jiné) a směs promícháme.
Omáčka: Ze dvou vajec oddělíme žloutky od bílků (žloutky později přidáme do omáčky, z bílků ušleháme tuhý sníh). Ušlehané bílky opatrně promícháme se sýry.
Směs penne promícháme v zapékací misce s omáčkou tak, aby se těstoviny dobře obalily. Posypeme nastrouhaným sýrem, přikryjeme víkem a dáme zapéct na cca 20–25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách