Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce cukru. Zalijeme mlékem, přidáme zbylý cukr, mícháme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a necháme směs jen lehce probublávat, nepřikryté pokličkou. Občas promícháme. Asi po 1 hodině začne směs houstnout a krásně voní karamelem. Tu správnou hustotu poznáme tak, že na malý talířek kápneme trochu směsi, necháme vychladit a když je po vychlazení hustá, aby se dala namazat, je to ono. Směs necháme vychladnout do použitelné teploty a mažeme na palačinky. Karamelovou pomazánku můžeme uschovat v ledničce do příštího použití.
Palačinky: Všechny ingredience na palačinky dobře rozmícháme ponorným mixérem na hladkou hmotu i s olejem. Podle potřeby přidáme více mléka. Postupně smažíme po obou stranách na pánvi. Doporučuji používat speciální pánev na palačinky s nízkým okrajem a nepřilnavým povrchem. Palačinky se takto nepotrhají. Hotové palačinky potřeme karamelovou náplní a zdobíme například šlehačkou nebo ovocem.
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu. Kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič